Network
ECOMB 2019 (AVRASYA MOLEKÜLER BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ) PROGRAMI BELLİ OLDU
25 Temmuz 2019, Pe
İlk defa 2001 yılında organize edilen "EurasianCongress on MolecularBiotechnology (ECOMB 2019)" toplantısı bu yıl 19-21 Eylül 2019 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (Trabzon) düzenlenecek.
ECOMB 2019 (AVRASYA MOLEKÜLER BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ) PROGRAMI BELLİ OLDU
İlk defa 2001 yılında organize edilen "EurasianCongress on MolecularBiotechnology (ECOMB 2019)" toplantısı bu yıl 19-21 Eylül 2019 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (Trabzon) düzenlenecek.
Toplantıya ülkemiz ve Avrupa-Asya’da bulunan çok sayıda üniversite, özel firma ve araştırma merkezlerinden bilim insanları, biyoteknolojişirketleri ve araştırmacıların iştirak etmeleri planlanıyor.
Kongre; Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesinden öğretim üyeleri tarafından organize ediliyor. Tıbbi biyoteknoloji, farmasötikbiyoteknoloji, tarımsal biyoteknoloji ve mikrobiyalbiyoteknolojinin çeşitli alanlarında konvansiyonel ve modern çalışmaları kapsayacak olan ECOMB 2019’un farklı disiplinlerde olan herkes için bir fırsat olacağı düşünülüyor.
Kongrenin taslak programı ise şöyle;
19-20-21 Eylül,toplam üç gün bilimsel oturumlar ve görüşmelerle geçmesi planlanan organizasyon her gün saat 08.30’da başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar ile 12.30’a kadar devam edecek. 13.30’dasempozyum gerçekleşecek, katılımcı sunumları sonrasında poster oturumu ve workshoplar ile organizasyon sonlanacak.
21 Eylül Cumartesi akşamı gala yemeğinin ardından Pazar günü yörenin turistik yerlerine turlar ve BBQ partisi planlanıyor. (Sempozyumlar ve katılımcı sunumları konuların çeşitliliğine ve talep sayısına göre paralel oturumlar şeklinde planlanmaktadır.)
Toplantıda “Açılış Dersi”, 2 adet üçer ve 3 adet dörder konuşmacıdan oluşan toplam 5 adet Plenary oturumlar, 6 adet dörder konuşmacıdan oluşan sempozyum oturumları, 8 adet altışar konuşmacıdan oluşan katılımcı oturumları, 2 adet poster oturumu, 1 adet ticarileşebilecek ürün tanıtım oturumu ve firmalar tarafından organize edilecek workshoplar bulunmaktadır. Açılış dersi, plenary konuşmalar ve sempozyumlar ulusal ve uluslararası seçkin davetli bilim insanları tarafından yapılacaktır.
Modern Biyoteknoloji’nin farklı alanlarını kapsayan bilimsel 43 davetli konuşmacı tarafından gerçekleştirilecek sunumların yanı sıra, ülkemizde bulunan çok sayıda seçkin firma toplantı sırasında organizasyonda yer alacaktır. Tanı - teşhis teknolojisi, gen esaslı biyoendüstri, tarım - çevre - biyoyakıt, GDO-gıda, klasik fermentasyon - biyoproses teknolojisi ve biyoinformatik - nanobiyoteknoloji konularında önemli konuşmaların olması planlanmaktadır.
Kongrenin detaylarına ecomb.ktu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.